ARCLK

Обновлено
  • Arçelik, 2Ç23 mali sonuçlarında, %90 artışla 491.86 milyon TL net kâr açıkladı.

  • Şirketin net satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %45 büyüme göstererek 46.95 milyar TL oldu. FAVÖK ise yıllık bazda %114 artış kaydederek 5.01 milyar TL'ye ulaştı.

  • Şirketin döviz açık pozisyonu 2.21 milyar TL seviyesindeyken finansman gelirleri 7.05 milyar TL seviyelerinde bulunmaktadır.


  • Net Satışları ve Kârı Arttı

Şirketin 2Ç23 gelir tablosunda net satışları %45 oranında
artarak 46.95 milyar TL olarak gerçekleşti. Satışlardaki artış
ile birlikte net kâr %90 artarak 491.86 milyon TL'ye
yükseldi.Şirketin net borcu geçtiğimiz yılın aynı dönemine
göre %39 artarak 40.61 milyar TL seviyesine yükseldi.

  • Oran Analizleri Pozitif


Şirketin 2Ç23 döneminde FAVÖK rakamları %114 artış
göstererek 5.01 milyar TL seviyesine yükselirken, FAVÖK
Marjı %10.66 seviyesine yükseldi. Faaliyet giderleri %38 artış
gösterirken, finansal giderler %68.35 artış kaydetmiştir. F/K
değeri 23.12 ve PD/DD oranı ise 3.31 seviyesi ile sektörün
altında fiyatlanıyor. Hissenin mevcut dönemdeki Temettü
Verimi Oranı %1.70 olmuştur.

  • Endekse Görece Negatif Performans

BIST 100 Endeksi son bir yılda %166 değer kazanırken,
ARCLK ise %132 değer kazandı. Son bir yılda en düşük
62.80 seviyesini gören hisse, en yüksek 160.60 seviyesini
gördü.

21.07.2022 - 21.07.2023

  • 5 ve 20 Gün Hareketli Ortalama


En son 34 gün önce 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi. 5 günlük hareketli ortalama, 20 günlük hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alım pozisyonunu koruyor.

  • Commodity Channel Index (CCI)

CCI, aşırı alım ya da satım bölgelesinde değil. En son 4 gün önce +100 seviyesini aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi.

  • Momentum

Momentum, aşırı alım bölgesinde bulunuyor. En son 17 gün önce yeniden aşırı alım bölgesine girmesi yükselişin bir süre daha devam edebileceği şeklinde değerlendirilebilir.

  • Relative Strength Index (RSI)

RSI, aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. En son 1 gün önce 70 seviyesini aşağı yönde keserek olası bir sat sinyali verdi.

  • MACD

MACD, hareketli ortalamasının üzerinde olması sebebiyle alış pozisyonunu koruyor. En son 2 gündür güç kaybediyor.

  • Stokastik

Stokastik , aşırı alım ya da satım bölgesinde değil. Hareketli ortalamasını yukarı yönde kesmiş olması, çok kesin olmasa da, kısa vadeli bir yükseliş olasılığına işaret ediyor olabilir.

  • Dönemsel Getiri Analizi

Arçelik son HAFTAYI 152.80 seviyesinden tamamladı. Şirketin Temmuz ayı performansına bakıldığında bir önceki aya göre %37.04 değer kazandığı görülmektedir. Bir önceki yılın Temmuz ayında şirketin %-10.48 değer kaybettiği görülmektedir. Şirketin 3 yıllık Temmuz ayı ortalaması %5.43 seviyesindeyken aybaşından bu yana getirisi %17.54 seviyesinde bulunuyor. 3 yıllık ortalamaya bakarak, şirketin performansında Temmuz ayının sonuna kadar olumlu, önümüzdeki Ağustos ayında da olumsuz seyir görülebilir.

  • Dönemsel Yabancı Yatırımcı Analizi

Geçtiğimiz Haziran ayında yabancı yatırımcılar 249.19 Milyon TL net alım gerçekleştirdi. İçinde bulunduğumuz Temmuz ayının son 3 yıllık yabancı işlemleri ortalamasına bakıldığında 25.77 Milyon TL seviyesinde ve alım yönlü olduğu gözlemleniyor. Şirketin halka açık piyasa değerinin yabancı oranına bakıldığında, yabancı paylarındaki değişimin 3 yıllık ortalaması Haziran ayı için %-2.87 düzeyinde olduğu görülmekte. Geçtiğimiz Haziran ayında yabancı paylarının, halka açık piyasa değeri üzerindeki payı %1.89 artış gösterdi.

  • Sektörel Analiz

Arçelik şirketinin F/K oranı 23.12 seviyesinde ve 31.66 olan Sektörel F/K oranının altındadır. Bununla birlikte PD/DD oranı 3.31 seviyesinde ve sektörün altındadır. FD/FAVÖK oranı sektörün altında olan şirketin FD/Satışlar oranı da sektörün altında bulunmaktadır. Hissenin Favök Marjı ise sektör ortalamasının üzerindeyken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yükseliş gösteriyor.

( Bugün alacağınız bir Arçelik hissesinin son 3 yıllık Temmuz ayı getirilerinin ortalaması %5.43 olarak gerçekleşti. Aybaşından itibaren getirisi de %17.54 olarak gerçekleşti. Son 1 yıllık yabancı yatırımcı işlemleri satış ağırlıklı gerçekleşmekte.)
Заметка
formasyonlar:
kısa vade OBO; Baş ve Omuzlar, birbirini takip eden üç tepe ve iki ara dipten oluşan bir dönüş formasyonudur. Birinci ve üçüncü tepe noktalarına omuz denir. Yaklaşık olarak ikinci tepenin altında aynı seviyede yer alırlar. Ayrıca, ara dipler boyunca çizilen çizgi de önemlidir - boyun çizgisi. Formasyon ancak sağ omuzu oluşturan fiyat boyun çizgisinin altına düştüğünde tamamlanmış sayılır. Aşağı yönlü fiyat hareketinin yaklaşık olarak başın yüksekliğine eşit olması beklenir.

uzun vade FLAMA BOĞA ;Yükseliş flaması, konsolidasyon alanından sonra ana trendin devam edeceğini ima eden bir teknik analiz figürüdür. Ana trend bir bayrak direği oluşturur ve konsolidasyon alanı bir üçgendir - bir flama. Fiyatın flamanın üst çizgisini kırmasından sonra, daha fazla büyümesinin yaklaşık olarak bayrak direğinin yüksekliğine kadar devam etmesi beklenmektedir.
Chart PatternsTechnical IndicatorsTrend Analysis

Отказ от ответственности