בלנדר הינה חברת פינטק אשר הנפיקה את עצמה ב- IPO בתחילת השנה, גייסו 80 מיליון ש"ח. לבלנדר יש מספר פעילויות שהבסיס המשותף להן הוא מערכת החיתום הדיגיטלית שהם בנו. הפעילויות של בלנדר מחולקות על פי איזורי פעילות: * ישראל. * אירופה.
בישראל: * בלנדר מוכרת כאחת משחקניות ה- P2P הגדולות, שזאת זירת תיווך בין לווים ומלווים כשבלנדר גוזרת דמי תיווך מהעסקאות, מצד אחד פעילות חדשנית אך מצד שני שולי הרווח לעסק (בלנדר) קטנים מאוד ביחס לפעילות. * בלנדר בנוסף החלה בפעילות BNPL באופן עצמאי ויש לה הסכמים עם רשתות ועסקים למתן שירות זה ללקוחות העסק. * בלנדר לא מזמן דיווחו על שת"פ והקמת חברת בת עם בנק הפועלים לפעילות ה- BNPL כשמקורות המימון עשויים להגיע מהבנק באשראי כמקובל לעסקים מסוג זה - נכון לעכשיו זאת פעילות בתחילת דרכה.
באירופה: * בלנדר פועלת במספר מדינות כמו: לטביה, ליטא, פולין ושם היא מציעה להבנתי את פעילות ה-BNPL כשמקורות המימון לעסקה מגיעים כרגע ככל הנראה מהלוואות שהם לוקחים מגופים מלווים ו/או ממקורות עצמאיים. * בנוסף בלנדר נמצאת בשלב אחרון לקבלת אישור להפוך לבנק אירופאי לכל האיחוד האירופי (אין וודאות שיקבלו) כשלמעשה הכוונה היא לעסוק בפקדונות ובמתן הלוואות.
להבנתי, ככל שבלנדר תצליח למצוא מקורות אשראי זולים יותר ותתן בעצמה את ההלוואות ככה שולי הרווח הגולמיים עשויים לגדול, אבן הדרך הכי גדולה באירופה להגשמת מטרה זו היא בנק דיגיטלי בו הפקדונות עשויים לשמש כמקורות למתן אשראי. אבני דרך נוספות בישראל זה אם הפעילות עם בנק הפועלים תקרום עור וגידים ותצליח וכמובן אם בהמשך ייגייסו כספים נוספים (נקווה שבחוב ופחות בהון). נכון לעכשיו מדובר על פי הדוחות בחברה הפסדית וצריך לקחת זאת בחשבון ואין וודאות שזה ישתנה בעתיד הקרוב.
מבחינה טכנית: מאז ה- IPO החברה במגמה שלילית, כל עלייה לצורך ירידה ולכן הסיכון גבוה וניתן לראות זאת בגרף. מצד שני אני מזהה פה אפשרות לתבנית היפוך, ולשם כך נרצה לראות המשכיות ושבשלב ראשון קו המגמה היורד יפרץ, נכון לעכשיו כל עוד קו המגמה הזה לא נפרץ הנחת העבודה היא שכל עלייה לצורך ירידה.
Все виды контента, которые вы можете увидеть на TradingView, не являются финансовыми, инвестиционными, торговыми или любыми другими рекомендациями. Мы не предоставляем советы по покупке и продаже активов. Подробнее — в Условиях использования TradingView.