BİTCOİN FİYAT DAVRANIŞI ÜZERİNDEKİ ETKİLER

Обновлено
Belirli indikatör ve ortalama değişimlerinin fiyat davranışındaki etkisi ile ilgili birkaç ayrıntıyı paylaşmak isterim, sizler de konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim şöyle ki;
Bir önceki bitcoin günlük analiz grafiğinde ;ilk döngüde sma günlük kesişiminden önce ikinci döngüde ise kesişimden sonra fiyatın dip yaptığını ayrıca gc indikatörünün iki döngüde de haftalıkta kırmızıya dönmesi ile birlikte düşüşün derinleştiğini belirtmiştim ayrıca iki indikatör hareket aralıklarının her döngüde aynı olduğunu da belirtmek isterim (iki döngüde de gc kırmızı yakıyor ve 4. Haftada sma günlük kesişim yapıyor)
ilk döngüde 5 kasım 2014 gc kırmızı yakmış sonrasında 29 kasım 2014 sma günlük kesişimi gerçekleşmiştir ve kesişimden önce dip oluşumu tamamlanmıştır.(siyah dikey çizgi)
ikinci döngüde ise 22 aralık 2018 gc kırmızı yakmış 16 ocak 2018 sma günlük kesişimi gerçekleşmiş kesişimden sonra dip oluşmuştur.(siyah dikey çizgi)
Her şey aynıyken fark nedir diye incelediğimizde aşağıda sıraladığım verileri gözlemliyoruz:
1- ilk döngüde gc kırmızı yaktıktan 4 hafta sonra sma günlük kesişimi ile fiyat haftalıkta 200 ortalamasına düşmüş ve ordan sert tepki almış ve düşüş tamamlanmış oysa ikinci döngüde aynı şartlar sağlanmasına rağmen fiyat henüz haftalık 200 ortalamasına dokunmadığından sma kesişiminden sonra ortalamaya dokunup dip yapmıştır.
2- ilk döngüde gc kırmızıya dönüşünün 4. Haftasında iken sma günlükte kesişim yapıyor ve o hafta haftalık ema ribbon 40-60 kesişimi de gerçekleşip dip oluşuyorken , ikinci döngüde ise ema ribbon gecikiyor ve sma dan sonra haftalık kesişimiyle (10 aralık 2018) birlikte dip gerçekleşiyor.
3-ilk döngüde günlükte sma günlük kesişimi gerçekleşiyor gc kırmızı yaktığından bu yana 4. Haftada ve ema ribon kesişimi gerçekleşiyor -ayrıca bir sonraki hafta fiyat guppy indikatörünün mavi ortalaması üzerinde haftalık kapanış yapıyor ve fiyat artık yükselişe geçiyor
İkinci döngüde ise sma günlük kesişimi gerçekleşiyor gc kırmızı yaktığından bu yana 4. Haftada ama ema ribbon kesişimi gecikip 2 hafta sonra gerçekleşip dip oluşuyor ve- hemen sonraki hafta guppy mavi ortalamanın üzerinde haftalık kapanış oluyor.
Günümüze geldiğimizde gözlemlerimiz neler bakalım;
1- Sma günlük kesişim 8-9 haziran gibi görünüyor
2- Gc indikatörü sma günlük kesişiminin olduğu hafta kırmızı yaktı(oysa gc kırmızı yaktıktan sonra 4. Haftada sma günlük kesişim oluyordu)
3- Ema ribbon siyah oklar muhtemel kesişim tarihi: gc indikatörü kırmızı yaktıktan sonra 4. Haftası olmuş oluyor
4- Geçen hafta guppy mavi ortalamasının altında kapanış yapıldı.
5- Haftalıkta 200 ortalamasına henüz dokunmadık

Her döngü farklı şekilde ilerleyebilir bunu asla unutmayarak belirli göstergelerin fiyata etkisini de gözden kaçırmamalıyız. Analizlerim yatırım önerisi değildir lütfen risk yönetiminizi kendi kararlarınızla alınız.
Заметка
снимок
Заметка
снимок
Заметка
снимок
Заметка
снимок
muhtemel ema kesişim teyit tarihi
Заметка
снимок
muhtemel aylık ema 8-20 kesişimi
Заметка
снимок

sanırım en önemli bölüm burası;
geçmişteki döngülerde yaşanan bu durumlardan bir kaç ay öncesinde bulutun mavi ortalaması kırmızı ortalamayı aşağı kesmişti.
Заметка
снимок

Bulut kesişimi nihayet gerçekleşti. Yukarda bahsettiğim tüm ortalamalar kesiştikten sonra bulut kesişimi gerçekleşti. Oysa geçmiş döngülerde önce bulut kesişimi oluyordu
Beyond Technical AnalysisBTCUSDBTCUSDTTechnical IndicatorsindicatorsTrend Analysis

Отказ от ответственности