BİTCOİN TEPE AÇILARI ve YÜKSELİŞ ORANLARI İLİŞKİSİ

Обновлено
Bitcoinde geçmiş veriler incelenerek grafik çiziminde yapılan analizle bir sonraki fiyat ihtimalleri konusunda dayanak oluşturulmaya çalışılmıştır. Bunlar geçmişe dayalı fikir yürütmeden ibaret olup yatırım önerisi olarak değerlendirilemez.
Çizimlerde çoğunlukla fiyat yakınlaştırılmış ve tüm çizimlerde kesinlikle mıknatıs kullanılmıştır. (Koyu mavi çizgi hariç)
1- Yeşil çizgiler: 19 şubatta paylaştığım tepe açıları grafiğimde belirttiğim üzere belli bir oranda giderek azalan açılara ulaşan zirve noktalarını belirleyen çizgilerdir. Lütfen çizginin üzerine gelip açıları kontrol ediniz= 40 derecelik açı yarısı 20 yarısı 10 ve yarısı 5 (koyu yeşil çizgi 5 derecelik açıdır)bu veriler şaşılacak şekilde nettir.
2- Mavi çizgiler: dipten tepeye artış oranını hesaplamak için çizilmiştir şöyle ki;
318999 %19,4944 =62186%19,4944=12122%19,4944=2364
Buna göre ; her yükseliş bir önceki yükselişin yüzde 19,4944 ü kadar yükselmiştir.
O halde varsayımlar;
a) Kasım 21 de yükseliş oranımız 2108,27 idi. Peki bu yükseliş bitmiş olabilir mi ya da yarım mı kaldı( bir önceki yükselişin %19,4944 ü 2364 olduğundan son yükselişi bu seviyede yapmalıydı) henüz tamamlanmamış bir yükselişimiz kalmış ise (2364) bunun için yükselmesi gereken nokta tepe açısı olan açık yeşil çizgidir bu çizgiye 5 kez temas etmiştir bir dahaki temas için en erken yükseleceği tarih mart 2022 olmalıdır çünkü bu tarihten sonra açı boyu uzadığından yükseliş oranı 2600 lere yükselmektedir.
b) Eğer bu yükseliş bitti ise bir sonraki yükseliş (2364 %19,4944= 460) veya (2108%19,4944= 410) olacaktır bu zirve koyu yeşil olan 5 derecelik açı ile kesişmelidir, bu seviyeden yapılacak varsayımlar;
- Haziran 21 dip seviyesi ise 460 yükseliş oranı kasım 26 ya denk gelmektedir, her yarılanma döneminden sonra sırasıyla 12,17 ve 18 çubukta zirveye giden fiyat mayıs 24 ten(yarılanma tarihi) kasım 26 ya 30 çubukta varacaktır oysa bu çok uzun bir süredir.
- Haziran 21 dip seviyesi değilse yeni bir dip oluşma ihtimaline göre hareket edersek eğer fib seviyelerine göre 0,618 fib altı fiyatlar bu oranla kıyaslandığında yarılanma döneminden önce zirveye götürmekte ki bu mümkün görünmüyor yarılanmadan önce boğa olmamıştır.
- Fib 0,618 ve üstü fiyatlar bizi bu orana doğru götürmektedir ve en erken tarih yarılanmadan 13 çubuk sonrası haziran 25 görünmektedir
- Bir önceki zirve dibi fib 0,618 de bitmiştir. Buna göre eğer zirveyi yaptıysak düşüşlerde fib 0,618 bize haziran 25 bir sonraki zirveyi göstermektedir.
3- Siyah çizgi: haziran, temmuz ve ocak 21 de destek bulan son düşüşte de oradan toparlanmayı sağlayan ve ayrıca bu ihtimallerin nasıl gelişeceğine karar verecek olan çizgidir.
4- Koyu mavi çizgi: 460-410 artış yüzdesine göre muhtemel dip ve tepe seviyesi
5- Rsı aylıkta alçalan tepe yapmış ve uyumsuzluk vermiştir iki aylıkta da uyumsuzluk mevcuttur bu negatif durumların aylıkta oluşması endişe vericidir, dalgalılık endeksi ise tepeye ulaşmış ve her an fiyatın bir yöne sert bir hareket yapacağını söylemektedir. Dolayısı ile haftalık kapanış ve aylık kapanış az da olsa ipucu verecektir diye düşünüyorum.
6- Daha önce grafiklerde belirttiğim düşüş açı oranlarını değerlendirirsek; ya buradan bir veya en fazla iki ayda zirve denemesi yapıp geçmiş oranlarla bağlantılı olarak yarım kalan işi bitirecek ve sert düşüşlerle dibi gördükten sonra yeni zirve için yüzde 460 lık yükseliş yapmak üere -ki ne olursa olsun bu yükseliş oranını sağlamak için dip seviyesi fib 0,618 ve üstünde olmalı- yeniden boğa sürecine girecek
Ya da yeni bir düşüş daha geldikten sonra toparlanıp buradan yeni boğa için süreci başlatacak ki bunun için de dip seviyesi fib 0,618 ve üstü olmalı
Not: Geçmiş grafiklerde açılarla oluşturulmuş olan muhtemel dip seviyesi bir sonraki zirve için belirlenen artış yüzdesi ile çeliştiğinden beni şüpheye düşürmüştür.
7- Grafiğimle ilgili yorumlarınızı esirgemez, fikir vermek için yanlışlarımı eleştirir ve göremediğim ayrıntıları bana yazarsanız sevinirim.
Сделка активна
a ve 6. madde aktif olabilir bu süreçte yükseliş oranı ve açısı grafikte verilmiştir. sürece göre grafik geçmiş verilere göre benzer oranlarda düşüşler ve zirveler tekrar güncellenecektir. ayrıca siyah çizginin destek görevi görme ihtimali artıyor
Заметка
Bitcoin 2009 verilerinin aktarılması nedeniyle; tepe noktalarını mükemmel bir oranla bulan tepe yükseliş oranları çalışması ne yazık ki geçersiz olmuştur.
şöyle ki; ocak 2019 tarihinde bu veriyi keşfeden bir yatırımcı döngü tepesini kusursuz bir şekilde bulmuş olacaktı. Sadece ikinci döngü dibi sonrası oranları çalışmak bile son döngü tepesini bulmaya yeterli olmaktadır.
ilk döngü yükseliş oranını çalışmaya dahil edip etmemek elbette rasyonel açıdan tartışılır yalnız eski veriler ışığında sunulan tüm makro çalışmaların teyitlerini yine süreç gösterecektir.
Beyond Technical AnalysisBTCUSDBTCUSDTTechnical IndicatorsTrend Analysis

Отказ от ответственности