כאשר חברת ענק כמו אנבידיה מוציאה דוחות פיננסיים שמציגים ביצועים מרשימים ביותר, אפשר היה לצפות שהמניה שלה תזנק בהתאם. אז איך זה שבמסחר המאוחר אתמול, אחרי שהחברה דיווחה על הכנסות של 30 מיליארד דולר – הרבה מעל התחזיות של 28.7 מיליארד דולר – המניה דווקא ירדה בכ-5%? לכאורה, המספרים נראים מבטיחים. אז מה בעצם קורה כאן?
הרכישה העצמית – אמון או חוסר אפשרויות? אחד המהלכים הגדולים שדווחו לצד הדוחות הוא תוכנית הרכישה העצמית של מניות בסך 50 מיליארד דולר. מדובר בסכום ענק, שבאופן תיאורטי אמור להשרות אמון בשוק ולהעלות את מחיר המניה. חברות רבות משתמשות ברכישה עצמית כדי להגדיל את הרווח למניה (EPS) ולהפחית את מספר המניות הפנויות למסחר, מה שמעלה את ערך המניה הנותרות.
עם זאת, לא כל המשקיעים מתרשמים מהמהלך הזה. חלקם רואים במהלך של רכישה עצמית של מניות כסימן לכך שלחברה אין מקומות טובים יותר להשקיע בהם כדי להמשיך לצמוח. הרי אם היה לאנבידיה אפיק השקעה חדשני ומבטיח, למה לא להשקיע בו את הכסף במקום להחזירו לבעלי המניות?
המשקיעים מחפשים צמיחה מתמדת, חדשנות והובלה בשוק. אם חברת ענק כמו אנבידיה בוחרת להחזיר כסף לבעלי המניות במקום להשקיע בפיתוח מוצרים חדשניים, זה עלול להדאיג את השוק. התחושה עלולה להיות שמא החברה מיצתה את הפוטנציאל שלה בטווח הקרוב ומחפשת דרך לשמר את ערכה במקום להמשיך ולהוביל את השוק.
תחרות באופק – הדאגה מהמתחרים נוסף על כך, ישנן דאגות הולכות וגדלות לגבי התחרות העתידית שתגיע בתחום השבבים, ובעיקר בשוק מעבדי הבינה המלאכותית שבו אנבידיה שולטת כיום בכ-90%. בעוד אנבידיה מציגה דומיננטיות מרשימה בתחום הזה, חברות אחרות כמו AMD וענקיות טכנולוגיה נוספות לא נשארות מאחור. המשקיעים מבינים שהתחרות הזו מתקרבת במהירות, ואם אחת המתחרות תצליח לייצר מוצר באיכות דומה, היא תוכל לנגוס בנתח השוק העצום של אנבידיה.
תחרות זו עלולה להוביל לירידה ביכולת של אנבידיה לשמור על מרווחי הרווח הנוכחיים שלה, דבר שעלול לפגוע בביצועי החברה בעתיד. גם אם החברה נהנית כעת ממונופול כמעט מוחלט בתחום הבינה המלאכותית, השוק לא יישאר סטטי לנצח. המשקיעים, שתמיד מביטים קדימה, כבר מכינים את עצמם לאפשרות שההצלחה הנוכחית של אנבידיה לא תישאר יציבה כפי שהיא נראית כרגע.
תזמון והערכות בנוסף לכך, המשקיעים תמיד מחפשים "לתזמן את השוק" – לדעת מתי לשים את הכסף ומתי למשוך אותו. זהו חלק מהתהליך הפסיכולוגי שמוביל חלק מהמשקיעים למכור מניות מיד אחרי הדוחות, גם אם התוצאות טובות. אחרי עלייה משמעותית בערך המניה, כמו זו שראינו עם אנבידיה בתקופה האחרונה, יש נטייה למכור את המניות בזמן שלכאורה הגעה לשיא, לפני ירידות אפשריות.
הדאגות של המשקיעים נובעות גם מכך שאנבידיה נמצאת במצב שבו תחום הדאטה-סנטרים, שממנו מגיעות 88% מהכנסותיה, מראה צמיחה מרשימה אך עלול להתעמת עם אתגרים בעתיד. האם החברה תצליח לשמר את העלייה המטאורית הזו או שנראה האטה בגלל תחרות מוגברת?
סיכום: מה באמת קרה כאן? בסופו של דבר, הירידה במניית אנבידיה נובעת משילוב של מספר גורמים פסיכולוגיים ושוקיים. מצד אחד, החברה פרסמה דוחות חזקים שהיו צריכים להרשים את השוק. מצד שני, המשקיעים מבינים שיש סיכונים באופק – תוכנית הרכישה העצמית נתפסת כסימן שאולי אין לחברה הזדמנויות צמיחה חדשות, והחשש מהתחרות העתידית מעלה שאלות לגבי היכולת של אנבידיה לשמור על דומיננטיות בתחום הבינה המלאכותית.
אנבידיה נותרה שחקנית מפתח בשוק עם שווי שוק של 3.1 טריליון דולר, ועדיין שולטת בתחום מעבדי הבינה המלאכותית. אבל, בדיוק כמו בכל חברה גדולה שמתמודדת עם אתגרים של חדשנות ותחרות, השוק מגיב לא רק לנתונים אלא גם לתחזיות עתידיות ולחששות מהמתרחש באופק. המשקיעים מעדיפים להיות זהירים – וזה בדיוק מה שאנחנו רואים כאן.
Zohar liebovich - The ARTistry of Trading
מייסד שיטת וייקוף בישראל
zohartrade.co.il
Мои профили:
Отказ от ответственности
Все виды контента, которые вы можете увидеть на TradingView, не являются финансовыми, инвестиционными, торговыми или любыми другими рекомендациями. Мы не предоставляем советы по покупке и продаже активов. Подробнее — в Условиях использования TradingView.